Despre mine

Fotografia mea
Oradea, Bihor, Romania
Eu sunt eu si nu mai pot fi doua persoane la fel...

duminică, septembrie 05, 2010

Deceptie Emotionala

Ma tot intreb uneori cat de disperat trebuie sa fie un om ca sa ajunga la gesturi necugetate. Libertatea de a alege greutatile vietii sau destinul fatal ce intr-un final ne va curma asa zisa viata. Impartasim aceasi idee pe care o perpetuam generatie de generatie cu aceasi vigoare, aceea prin care dupa aceasta viata va veni una mai buna. Cine, unde, cum, sunt niste intrebari la care nu putem sa ne dam singuri raspuns. Nu avem cum sa stim CINE?, vom fi dupa saltul vinal al vietii noastre. Si mai presus de toate nu avem cum sa stim UNDE vom fi, sau CUM vom fi ca si persoane, ca si intelect, ca si mod de transpunere la materie dupa intrarea in groapa iepurelui. Dar disperarea umana nu se leaga numai de aceste intrebarii, ea se mai leaga si de toate acele lucruri marunte care ne fac sa ne plangem mereu: De ce imi da Dumnezeu atatea sa suport, De ce altuia ii da mai putine si mie imi da mai multe?, etc.....Un infinit de intrebari adresate unei persoane. Sau stim cu siguranta ca aceasta este o persoana?....Poate multi ar vrea in momentul acesta sa ma critice cu toata forta sufletului lor, dar ma intreb, de ce vor sa faca daca nu incearca sa isi miste legatruile electronice din partea superioara a corpului. Ce e mai usor pe lumea asta decat sa dai vina pe altii, sa te plangi si pana la urma sa recurgi la gesturi care nu dau dovada de nimic...
Sa luam putin cazuri mai concrete. Esti suferind, tragi sperante sa te scapi cu bine de o boala incurabila...si brusc se intrevede inca un uppercut din partea divinitati....zbang una in moafla, si ti-au mai zburat doi dinti.....esti pe punctul de a ceda nervos, nu? oricine intreg la cap si sanatos ar zice ca ai incerca sa te tii tare si sa fii puternic atat pentru tine cat si pentru cei din jur, prostii.
Dupa mine, in momentele alea nu iti vine decat sa ripostezi cu aceeasi moneda asazisei divinitati in care ti-ai pus toate sperantele de vindecare...si mai presus de asta nu iti vine in gand nici o clipa motive de a te lasa fara batai in piept. Dar cum nu toti oamenii suntem la fel, nici modul nostru de a gandi nu e la fel. Fiecare se gndeste cum ii e mai bine in situatia lui.
Nimic nu mai conteaza...

Niciun comentariu: